Tarta cu branzeturi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2012 | 5340 vizualizari

 

O tarta fina foarte foarte gustoasa pe care o putem servi ca aperitiv dar si ca fel principal ( ovo-lacto-vegetarian)...by Ruxy

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele  de la blat sunt pentru doua bucati:    
  • 150 gr unt
  • 150 gr branza de vaci
  • 125 gr mascarpone
  • 350 gr faina
  • 2 oua intregi
  • un praf bun de sare
  • Umplutura este pentru o singura portie:
  • 3 oua
  • 125 gr mascarpone
  • un praf de sare
  • 300 gr iaurt
  • 150 gr parmezan
  • 150 gr cascaval
  • 200 gr branza feta
  • 6 linguri pline de faina
  • 1/4 legatura marar
  • 1/4 legatura patrunjel
  • masline
  • ardei gras capia rosu tocat
  • rosii uscate la soare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi:

Preparam blatul:

Amestecam mascarpone untul si branza de vaci pana devin o crema, adaugam ouale praful de sare si faina. Rezulta o coca fina pe care o vom imparti in doua bucati pe care le vom infolia si le vom da pentru 30 de minute la rece.

Intre timp pregatim crema de branzeturi.

Mixam ouale cu mascarpone, adaugam iaurtul, si branzeturile date pe razatoarea fina sau dupa dorinta, branza o punem faramitata, punem si faina la mixer iar la sfarsit vom adauga verdeturile: mararul si patrunjelul

Intindem blatul in forma de tarta cu mana la inceput apoi cu o folie deasupra putem folosi sucitorul. Eu de regula intind pe foaia de copt cu folia deasupra.

Turnam compozitia si adaugam si ardeiul, maslinele si rosiile uscate.

Coacem pana se rumeneste si compozitia sta ferma.

Servim cu placere cand se raceste! Data viitoare fac portie dubla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Scrob de oua a la Motan